Прозорци > Ecosol Desing

 
 • Опис
 • Предности
 • Дизајн
 • Прибор
 

Топлинска изолација и разновиден дизајн.


Ecosol Desing претставува комбинација на топлинска изолација и разновиден дизајн. Без оглед дали е со длабочина на вградување од 70 mm или 80 mm – овој систем е идеално решение за новoградба или реновирање. Разновидните форми, бои, декори и дизајнираните крила овозможуваат индивидуално обликување на прозорецот.

Карактеристики:

 • Длабочина на вградување: 70 mm (опционално 80 mm рам)/преклопен дихтунг
 • Број на комори: 5 комори (6 комори)
 • Топлинска изолација:
  Uf= 1,3 W/m²K (Ecosol Desing со стандардно армирање)
  Uf= 1,2 W/m²K (Ecosol Desing плус со термички разделено армирање)
 • Заштеда на енергија: до 56% (основа за споредба: Дрвен-/
  пластичен прозорец Uw = 2,7 W/m²K)
 • Звучна изолација до Rw,P = 45 dB
 • Заштита од кражба: до спречување на насилно влегување  класа 3 (ENV 1627)
 • Заштита од провев: Класа 4 според EN 12207
 • Заштита од поројни дождови: Класа E 900 според EN 12208