Прозорци > ЕУРО-ДИЗАЈН 86 ПЛУС

 
 • Опис
 • Предности
 • Дизајн
 • Прибор
 

86 mm-економичен систем за одлична топлинска изолација.


Големата длабочина на вградување на овој систем од 86 mm овозможува примена на трослојно застаклување од сите високоефикасни изолациони стакла. Дополнително повеќекоморната техника го користи воздухот како медиум за изолација. Многубројните форми, бои, декори, дизајнирани крила овозможуваат индивидуални обликувања на прозорецот.

Карактеристики:

 • Длабочина на вградување: 86 mm / преклопен дихтунг
 • Број на комори: 6 комори
 • Топлинска изолација: Uf до 1,1 W/m²K
 • Звучна изолација до Rw,P= 46 dB
 • Заштита од кражба: до класа на отпор 3
 • Пропустливост на воздух: 4 (EN 12207)
 • Заштита од поројни дождови: 9A (EN 12208)